Markiser leveres med de bedste kvalitetskomponenter

Nedenfor kan du læse om de forskellige komponenter du kan vælge til din drømmemarkise

Motor

Når du bestiller en markise med motor på Luksusmarkiser, får du en motor af absolut højeste kvalitet. Vi bruger udelukkende Somfys motorer, som er specialudviklet til netop markiser.

Motoren kan nemt forbindes til 230 V strøm gennem en ledning på cirka 100 cm., som stikker ud fra markisen, og ligeledes parres den nemt med både fjernbetjening og vindsensor.

Motoren kan både indstilles til at køre helt ud, men kan eksempelvis også stoppe halvvejs, hvis det er det man ønsker.

Ligesom på resten af markisen, ydes der 5 års garanti på motoren. Forventet levetid er dog 20-30 år.

Fjernbetjening

Fjernbetjeningen, der følger med ved køb af motor, er en Somfy Telis 1 RTS Pure. Med den kan du køre markisen ud og ind, og stoppe den undervejs. Ligeledes bruger du fjernbetjeningen til at programmere markisen.

RTS står for Radio Technology Somfy®, hvilket betyder at forbindelsen mellem markisen og fjernbetjeningen er via radiobølger, og det har den fordel, at du kan bruge markisen gennem vinduer, vægge og rundt om hjørner.

Når du ikke bruger fjernbetjeningen kan du hænge den på den tilhørende krog, som kan klistres på terrassedørens karm eller et andet diskret sted.

Fjernbetjeningen bruger et CR2430 3 V Lithium batteri, som holder 2-5 år, meget afhængig af brug.

Vindsensor

Vindsensoren er en lille fiks anordning, som monteres i markisens forbom, usynlig set udefra. Den registrerer bevægelser/rystelser i forbommen, og kommer de bevægelser over en vis grænse, sender den et trådløst signal til motoren om at køre markisen ind.

Vindsensoren kan let indstilles - det kan du læse mere om i vores guide: Indstilling af vindsensor.

Når du køber motor med til din markise, så anbefaler vi klart, at du samtidig tilkøber vindsensoren, da den kan agere “sikkerhedssele”, hvis du har glemt at køre markisen ind.

Vindsensoren bruger to stk. AAA-batterier. Levetiden på disse batterier varierer naturligvis meget af brug, men heldigvis er de lette at skifte. Når batterierne er flade kører markisen automatisk ind. Når du observerer at markisen ruller ind af sig selv selvom der ikke er vind ved du at batterierne skal skiftes.

Vindklasse

Vindklasse er et udtryk for hastigheden på vinden, og en markise skal være godkendt til en vis standard.

Prima 1 og 2 er godkendt til vindklasse 2, mens Prima 3 er godkendt til vindklasse 3. I langt de fleste tilfælde er vindklasse 2 rigeligt, da hovedparten af os ikke ynder at sidde under en markise, hvis det blæser.

Køber du en Prima 3 på grund af den høje vindklasse, skal du være opmærksom på, at ved vindhastigheder på op til 48 km/t er det også underlaget, som markisen er monteret på, der kommer i spil. Tag derfor kontakt til os, hvis du har spørgsmål i forbindelse med montering.

VindklasseHastighederSvarende til
Vindklasse 15,6-7,8 m/s eller 20-28 km/tJævn vind
Vindklasse 27,9-10,6 m/s eller 28-38 km/tFrisk vind
Vindklasse 310,7-13,3 m/s eller 38-48 km/tHård vind

Dug

Dugen er måske markisens vigtigste element. Det er den, der skærmer for solstråler med mere. Vores duge bliver lavet hos Sattler i Østrig, og de er fremstillet af 100% akryl i en kvalitet på 300 g/kvm.

Derudover er de nanobehandlet og teflonbelagt, som giver dugen en afvisende overflade, der hjælper til at holde dugen ren og pæn. Ønsker du selv at afprøve, hvor afvisende den er, kan du bestille en stofprøve til højre.

Dugene er også UV-testede og har en beskyttelsesfaktor på 80. Til sammenligning har en t-shirt i bomuld en beskyttelsesfaktor på op til 10.

Kassette

Kassetten er lavet af aluminium, og afhængig af markisemodellen er det enten stangpresset eller ekstruderet aluminium.

Kassetten på Prima 1 er udført i stangpresset aluminium, mens Prima 2 og 3 har en ekstruderet kassette.

Ekstruderet aluminium giver den stærkeste kassette. Det skyldes produktionsmetoden, hvor ekstruderet aluminium bliver presset igennem en form ved høj varme, og på den måde udligner man f.eks. luftbobler i det færdige produkt.

Arme

Armene er ligesom kassetten udført i aluminium. For Prima 1 og 2 er armene lavet i stangpresset aluminium, mens Prima 3 har ekstruderede arme.

En markisearm udspænder dugen ved at armen knækker på midten, og i hvert stykke af armen er der fjedre, som trækker sig sammen, når markisen kører ud.

På Prima 1 og 2 er der stålwires i knækket, som holder fast i fjedrene, mens der på Prima 3 er en motorcykelkæde.

Solsensor

Solsensoren er ligesom vindsensoren radiostyret, og den reagerer, når lysstyrken kommer over en fastsat grænse, hvorefter den sender et radiosignal til motoren om at køre ud. Hvis du har et stort vinduesparti, som medvirker at rummet bliver meget varmt om sommeren, så kan en solsensor være en god løsning.

Tunge

Tungen er et stykke stof, du kan tilkøbe, som sidder permanent fast på markisens forbom. Det er cirka 15 cm højt, og tager derfor lige den værste sol, hvis solen står lavt. Tungen leveres i samme stof som dugen og eftermonteres, hvis man ombestemmer sig.

Svejset dug

Når en dug produceres gøres det ved at samle stykker á 120 cm i bredden til større stykker. Hvis eksempelvis din markise er 300 cm bred, vil den være samlet af tre stykker dug, som er samlet to steder.

Samlingen laves typisk ved at sy de to stykker stof sammen, men hvis man ønsker den ekstra finish på ens markise, kan samlingerne også laves ved ultralydssvejsning. Fordelen ved ultralydssvejsning er at samlingen bliver mindre i højden, og bobler/buler i stoffet derved mindskes.

Om Os

Luksusmarkiser leverer skræddersyet kvalitetsmarkiser der passer til den enkelte kundes ønsker og behov.